甜品

菠蘿薄荷沙冰 甜品食譜

菠蘿薄荷沙冰
菠蘿薄荷沙冰
Philips 慢磨榨汁雪葩機
Philips 慢磨榨汁雪葩機

見到 @jumbotsang 做緊Liquid Health Go ,即係連續三日正常飲食情況下,每日飲三杯自家製蔬果汁✨注重健康的我當然即刻跟!第一日就試下整個菠蘿沙冰先!

菠蘿含有豐富的維他命A和C,有助減少面泛油光或乾燥繃緊的情況,仲有助抵抗流感和病菌。菠蘿薄荷沙冰不含任何脂肪,比市面上一杯雪糕約低一半熱量。而且成份天然,不含任何添加劑,用呢部機整真係得水果。糖都唔須要落,比一般雪糕更適合小朋友食呀😛

真心推薦呢部Philips 慢磨榨汁雪葩機,外表好靚靚,玫瑰金色再加上纖巧唔大部。佢既design比其他榨汁機榨出更多果汁,保留更多纖維及營養有助腸道健康!果汁外仲可以整天然健康雪葩,再加上反向按鈕推出榨汁槽剩餘果汁!清洗方面,洗碗部員工👦🏻話易洗,一分鐘搞掂,因為無濾網,之前其他榨汁機佢洗到發火🤣

材料
菠蘿1碗(150克)
薄荷葉3片
薑1片(optional)

做法
1)薑去皮,洗淨,瀝乾,切粒
2)菠蘿取出果肉,薄荷葉洗淨,瀝乾
3)讓所有食材放入冰格至少冷凍12個小時
4)插入珊瑚色水果雪酪螺芯。
5)啟動產品,加入食材,即成

#MasticatingJuicer#LiquidHealthGO#MakeEveryDayJuicing#高纖又健康
#天然沙冰
#PhilipsHK@philipshk

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s