甜品

氣炸西多士 甜品食譜

氣炸西多士
氣炸西多士


呢個Rasonic氣炸鍋白雪雪好靚,仲要有智能觸控玻璃控制面板🤍成日都會忽然想食西多士😹要用油炸又唔健康又麻煩!今次第一次用氣炸鍋整西多士,效果非常之好,外脆內軟!以氣炸取代油炸,減少油脂攝取,又十分簡單!👍🏻🍞

介紹吓呢個氣炸鍋,容量有2.5 升,佢有高效熱風對流,煎炸食物好快!我呢個西多士用咗10分鐘搞掂!好易清潔因爲係易潔塗層炸籃!有8款預設功能,由80度去到200度都得!真心好用同方便😭推薦推薦🧡💛🧡💛

#Rasonic#氣炸鍋#rasonic氣炸鍋#氣炸鍋#氣炸取代油炸@rasonic.hk

#Betiskitchen甜品

材料:
麵包 2塊
油 1湯匙
牛油 1塊
牛奶 1湯匙
蛋 2隻
糖漿 適量
花生醬 適量

做法:
1) 在兩片方包上搽上花生醬,夾在一起,然後切開四邊包皮
2) 雞蛋打好後加入牛奶攪拌均勻
3) 把麵包浸入蛋漿來,每邊浸30秒,包邊到要浸到
4) 氣炸鍋中放入牛油紙,在牛油紙上輕輕塗上一層油,把氣炸鍋調校到180度,放入麵包,再在包面上輕輕塗上一層油,炸5分鐘,然後拿出來反轉另一面再炸5分鐘
5) 炸好後加入糖漿和牛油即成

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s