XO醬蘿蔔糕 中式食譜

XO醬蘿蔔糕
XO醬蘿蔔糕


好多人問我平時成日用隻鑊係咩鑊嚟,其實就係之前喺UNY 換購嘅Meyer Circulon系列28cm不黏煎鍋!佢表面有強化塗層,不含有害物質,亦都有高低坑紋!耐用抗磨!唔會用一陣就磨花哂!今次用佢黎煎蘿蔔糕煎得好靚⚡ 之後再用黎整返個XO醬蘿蔔糕🌸就perfect👌 我再試咗就咁落油加帶子去煎!傳熱好好所以都煎得好靚好金黃💛
.
.
原價$799! 而家喺APITA、UNY 或千色 Citistore買滿$50就有一個印花,儲夠10個就可以用$199元換購到呢個28cm不黏煎鍋❤ 印花派發日期去到2月28號咋!Super 抵!有興趣就要快啲行動😝
.
.
煮食材料:
蘿蔔糕 半底
XO醬 2湯匙
蛋 1隻
蔥 3條
辣椒仔 2隻 (optional)

做法:
1) 蘿蔔糕切粒,落油之後中細火煎至金黃色!盛起備用!
2) 同⼀隻鑊加入蔥炒香,再加入XO醬炒30秒,再加入蘿蔔糕炒勻!之後最後加入打勻的雞蛋煎30秒熄火即成!

#betiskitchen中式#betiskitchen新年

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s