日式串燒 日式食譜

日式串燒
日式串燒

聖誕前有新機用🎄😌玩左我成晚!燒出嚟既效果好好!最好食係雞軟骨!我搵左幾間凍肉店先買到😛就咁落海鹽去燒就得!仲有免治雞肉串!下個post會再分享食譜!和牛都好正😙所有蔬果都係日本材料!食左我地好耐😍不過真係多人食會好玩啲,咩都淨係整得2串😂



講下部Princess機!真心靚同易清潔!佢係微微斜,中間有個洞俾d油走落去!佢個表面係陶瓷所以燒燒下就算有污糟,就咁用木刮一推去中間就無事!油煙方便我覺得OK!我用過其他機,呢部算做得不錯!下次試下用佢warm住牛扒整個steak night 先🥰❤️

💙分享今次做左2個醬汁去燒💙

日式醬油味:
味醂 1湯匙
日式醬油 2湯匙
清酒 1湯匙
糖 1茶匙

日式葱花鹽麴:
鹽麴 3湯匙
蔥花 2湯匙
洋蔥碎 1湯匙


#Princess荷蘭公主#多功能桌上陶瓷烤板#Princess荷蘭公主料理

#betiskitchen日式

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s